13.08.2020 SHOWBIZ

ŠORTY: Mohol som mať strednú školu, mohol som sa slušne vyjadrovať. Vždy som bol pre nich Cigán.

Foto: D. B.

Moderátor Šorty patrí k najvýraznejším hlasom slovenského éteru. V súčasnosti pôsobí v rádiu Európa 2. So skromného Zvolenčana je dnes aj úspešný spevák. 

Populárny moderátor Šorty, vlastným menom Dušan Berky nespomína v najlepšom na obdobie, keď žil vo Zvolene. "Mohol som mať strednú školu, mohol som sa slušne vyjadrovať. Mohol som sa slušne obliekať, ale keď som išiel na nejaký pohovor a naozaj som si veril, že zvládnem tú pozíciu, videl som pohľady tých ľudí, ktorí robili ten pohovor, že čo tu robí ten Cigán," povedal Šorty pre Gipsy Television.

"Doslova som im to čítal z očí. Hneď mi padlo ego a už som si tak neveril. Je to tak, dnes to takto funguje," skonštatoval moderátor obľúbeného rádia. Napriek zlým skúsenostiam si Šorty myslí, že takéto zlé prekážky musí každý Róm prekonať a skúšať to, až kým neuspeje. 


Šorty so svojou priateľkou a rozkošnou dcérkou.

Aj na základe týchto negatívnych skúseností si Šorty myslí, že Rómovia to majú v živote ťažšie ako Nerómovia. Na druhej strane ale dodáva, že eviduje väčšiu toleranciu medzi majoritou a minoritou. "Musíme motivovať ďalších Rómov. Vieme byť šikovní, inteligentní ľudia. Musíme Nerómom ukázať, že patríme na tie pracovné pozície, na ktorých pracujú aj oni," dodal Šorty v rozhovore pre Gipsy Television.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.