11.05.2022 SHOWBIZ

PITINGO: Španielsky Róm, ktorý nosil kufre. Dnes je z neho medzinárodná spevácka hviezda.

Foto: Pitingo.com

Živil sa ako zmrzlinár, ale aj ako nosič kufrov na letisku. Dnes je z neho rešpektovaná hviezda, ktorá má fanúšikov po celom svete. Dôvodom je jeho fascinujúci hlas a vlastný hudobný štýl.

Spevák Pitingo sa narodil v malom španielskom meste s názvom Ayamonte. Patrí do provincie Huelva v Andalúzii. Práve tam najmä žijú španielski Rómovia. „Narodil som sa v skromnej krajine, v skromnej štvrti. Pamätám si, že som mal veľmi šťastné detstvo. Vyrastal som s babkou, s bratrancami a sesternicami. Celé dni sme boli na ulici. Pamätám si, že na z dvoch kartónov sme si vyrobili hračku. Ako deti sme na ulici robili trhy. V stánkoch sme predávali nami vyrobené hračky,“ takto opísal svoje detstvo spevák Pitingo pre portál El Espanol.

Áno, nosil som kufre!

Kým v súčasnosti spevák koncertuje po celom svete a užíva výhody medzinárodnej hviezdy, nemá problém hovoriť o tom, ako vyzeral jeho život pred hviezdnou kariérou.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pitingo (@pitingo)

„Presťahoval som sa do Madridu a pracoval som na letisku. Áno, nosil som kufre. Dlho som tam pracoval. Robil som aj zmrzlinára. Ťahal som dlhé smeny a večer som chodil do tablao. Prakticky som nespal," povedal Pitingo.Tablao je to miesto, kde sa konajú predstavenia flamenca. Jeho priekupníkmi sú v Španielsku práve Rómovia.


„Aby som prežil, pracovať som musel. Môj prvý veľký, naozaj veľký koncert bol v Chicagu. Vtedy som sa rozhodol odísť z letiska,“ uviedol spevák.

Afroameričania a Rómovia majú veľa spoločného.

Pitingo vytvoril svoj vlastný hudobný štýl, Soulería, ktorý ho aj celosvetovo preslávil. „Dôležitým momentom v mojej kariére, ktorý mi otvoril veľa dverí, bolo stretnutie s Rogerom Watersom z Pink Floyd a samozrejme, keď som sa rozhodol vytvoriť svoj vlastný hudobný štýl, teda spojenie flamenca a afro-americkej hudby. To manželstvo vzniklo, pretože ma fascinovala Aretha Franklin a nikdy som neprestal počúvať Camaróna či Enriqueho Morenteho,“ povedala spevácka hviezda, ktorá momentálne žije v Dominikánskej republike.

„Afroameričania a Rómovia majú veľa spoločného, áno, verím v to a uvedomil som si to pri počúvaní Arethy. Spievame z chudoby, núdze a utrpenia. Nežil som v úplne chudobe, ale žil som veľmi skromne. Vďaka Bohu mi na stole nikdy nechýbal tanier s jedlom. U Rómov v cante sa z generácie na generáciu prenáša utrpenie. Moji starí rodičia boli veľmi chudobní ľudia. Babka spávala na ulici a žobrala jedlo, bolo to po vojne,“ dodal spevák.

Pitingo vydal niekoľko úspešných albumov. Okrem toho, obľubuje prespievať svetové hity, ktoré v jeho podaní, pre štýl Soulería, dostávajú nový rozmer. Pravidelne koncertuje v rôznych svetových metropolách. Jeho koncerty sú známe veľkou produkciou. Značnú časť jeho kapely, ako sú hudobníci a vokalisti tvoria práve Afroameričania.

Prevzaté: El Espanol

Vypočujte si Pitingove hity



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Extra s Davide Cibuľom synom slávneho lekára.

Rozhovory so zajímavými hosťami, o ktorých verejnosť nevie. Inšpiratívne príbehy. Fakty bez bulváru. O tom je nová relácia Gipsy Television s názvom EXTRA, ktorú moderuje tvár televízie TA3 Jozef Šivák.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.