13.04.2020 SHOWBIZ

Gitana spojila sily s talentovanými deťmi a ospevovaným hudobníkom.

Foto: Gitana

Výsledkom práce nadanej speváčky, ktorá sa už viac ako päť rokov venuje aj vyhľadávaniu detských talentov a mentoringu detí, je nový album s názvom Džas denašas - Gitana a talenty.

Gitana ako členka a lektorka Občianskeho združenia RomaIntegra vydala hudobný nosič s podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín s názvom Džas denašas – Gitana a talenty. K projektu si prizvala desať mladých talentov. „Som hrdá na moje detské talenty, o ktorých bude hudobný svet počuť veľa pozitívneho a verím, že keď raz budú úspešní oni, tak budem sedieť v prvej rade na ich koncertoch,“ povedala speváčka, pre ktorú je práca s deťmi najväčšou radosťou.

„Pociťujem to pri každom krásnom tóne a rada budem mladé talenty sprevádzať v začiatkoch ich kariéry,“ dodáva sympatická umelkyňa. S projektom plánuje, ak to okolnosti čoskoro umožnia, koncertovať so živou kapelou Finally, a to priamo pod vedením skvelého svetoznámeho hudobníka Eugena Botoša, vnuka slávneho Berkyho Mrenicu.

Na albume je desať piesní v troch jazykoch. Piesne sú naspievané v slovečine, rómčine a španielčine. Gitana napriek tomu, že rómsky jazyk stopercentne neovláda, sa ho učí a je hrdá na svoj rómsky pôvod. Jazyk si podľa nej treba zachovať, pretože je to jedna z identít rómskej národnostnej menšiny.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.