02.07.2020 SHOWBIZ

Barbora Botošová predstavuje svoj debutový album Colours of my Soul.

Foto: B. Botošová

Syntéza zdanlivo nespojiteľných žánrov a rytmov. Asi tak by sa dal charakterizovať debutový album Barbory Botošovej, vnučky legendárneho huslistu Jána Berkyho Mrenicu, s názvom Colours of my Soul, ktorý vychádza vo vydavateľstve Hudobný fond.  

„Album je splnením môjho veľkého sna, ktorý sa zrodil v mojej hlave. CD odzrkadľuje neľahké obdobie môjho života, kedy som potrebovala čas na to, aby určité pocity dozreli. Toto obdobie však vyvrcholilo happy-endom, čo je v skladbách určite cítiť,“ uviedla Barbora Botošová.

Napriek skutočnosti, že album vychádza v edícií World music, predstavuje fúziu mnohých žánrov. Poslucháč na albume nájde ľudové, jazzové a rómske skladby. Botošová si k nahrávaniu prizvala 18 interpretov, medzi ktorými nájdeme i zahraničné mená ako kavalista Zhivko Slavchev Vasilev (Bulharsko), speváčka Agata Siemaszko (Poľsko), akordeonista Marko Kukobat (Srbsko), gitarista Marco Pillo (SK) či basgitarista Robert Vizvári (SK). 

Barbora Botošová je slovenská huslistka a primáška, interpretujúca rozmanité žánre od World music až po Ethno a Jazz. Pochádza z hudobníckej rodiny. Hudbe venuje jej otec Eugen Botoš či strýko Ján Berky Mrenica mladší. V rodinnej tradícií sa rozhodla pokračovať na VŠMU, kde u Prof. Petra Michalicu vyštudovala hru na husliach. V interpretačnom umení sa neskôr zdokonaľovala na kurzoch u Jindřicha Pazderu. Botošovej nie je cudzia ani kompozícia, ktorej základy čerpala u Ľubice Čekovskej.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.