Poľsko

Obrázok
Poľsko

POĽSKO: Podnikateľka sa musí ospravedlniť Rómovi za nevpustenie do klubu

Poľsko/ Poznaň 1. marca 2012 (ČTK/ Gipsy Television) - Majiteľka jedného z klubov v Poznani sa musí ospravedlniť istému Rómovi za to, že ho odmietla vpustiť do svojho zábavného podniku. Rozhodol o tom odvolací súd v tomto západopoľskom meste, podľa ktorého navyše majiteľka klubu musí zaplatiť pokutu v prospech rómskej organizácie.

Obrázok
Poľsko

POĽSKO: Účastníci Pochodu živých v Osvienčime si pripomenuli obete holokaustu

Varšava 3. mája 2011 (Gipsy Television/ Katarína Mrňová) - Približne 7000 ľudí, medzi ktorými bolo aj takmer 240 študentov stredných škôl zo Slovenska, z Česka a Maďarska, sa včera, v Deň pamiatky obetí holokaustu zúčastnilo na Pochode živých v nacistickom koncentračnom tábore Osvienčim.

Obrázok
Poľsko

POĽSKO: Varšavou budú pochodovať extrémisti

Varšava/Bratislava 10. novembra 2010 (Gipsy Television/Katarína Mrňová) - Ulicami Varšavy plánujú pochodovať extrémisti. "Zastavme ich spolu," pre Gipsy Television to povedal Wiktor Marszalek z organizácie Nikdy viac.
Poľsko

POĽSKO: Rómovia požiadali premiéra Tuska, aby odsúdil postup francúzskej strany

Varšava 31. augusta 2010 (TASR) - Pobúrenie nad vyhosťovaním rumunských a bulharských Rómov z Francúzska vyjadrila dnes organizácia poľských Rómov, ktorá požiadala súčasne premiéra Donalda Tuska, aby postup francúzskych orgánov odsúdil.

Poľsko

OSVIENČIM: Rómovia a Sintovia varovali pred posunom k pravici

Osvienčim/Varšava 2. augusta 2010 (TASR) - Sintovia a Rómovia dnes pri príležitosti 66. výročia vražednej akcie nacistických oddielov SS v koncentračnom tábore Osvienčim proti príslušníkom ich etnika poukázali na porušovanie ľudských práv v častiach Európy.

Najčítanejšie