MAĎARSKO: Rómska módna návrharka šije aj tradičné kroje

Budapesť 24. okóbra 2011 (Gipsy Television/ Katarína MRŇOVÁ) - O módnej návrhárke Erike Varga sme vás už informovali pri príležitosti jej prehliadky, ktorá sa konala vlani v Budapesti. Teraz vám ponákame ukážku jej tvorby pre kapelu Karavan Familija, ktorá vystupovala už aj na Slovensku, na Internatonal Gypsy Feste.

Tvorba návrhárky Eriky Varga symbolizuje rómsku pestrosť, originalitu, radosť, temperament. Cieľom umelkyne je prepojiť cez módu rómsku a nerómsku komunitu v Maďarsku. Erika Varga je v Maďarsku v oblasti módy nováčikom. Prvý butik v ktorom predáva len svoje modely založila minulý rok. Po prvej módnej prehliadke ju jej šaty okamžite vystrelili takmer na vyrchol v odevnom priemysle v krajine. Navyše svojou tvorbou zaujala tamojšie celebrity a média. Značku Eriky Varga spoznáte podľa názvu Romani Design Studio.



Preskočiť reklamu
Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.