MAĎARSKO: Polícia zadržala dvoch ľudí - nejde však o podozrivých z vrážd Rómov

Budapešť 27. októbra 2010 (TASR) - Maďarská polícia zadržala dve osoby podozrivé z napomáhania sériovej vražde. Maďarský denník Magyar Nemzet dnes uviedol, že mohlo ísť o ďalších členov "brigády smrti" vraždiacej Rómov. Polícia tieto dohady poprela.

Podľa informácie maďarskej tlačovej agentúry MTI hovorkyňa Peštianskej župnej polície Andrea Beluzsárné Beliczaová uviedla, že zadržaní sú podozriví z napomáhania vražde zlatníka v Százhalombatte, jeho podnájomníka a vietnamského manželského páru. "Táto brigáda smrti nemá nič spoločné s vrahmi Rómov," zdôraznila.Maďarský Národný úrad vyšetrovania (NNI) uzavrel 9. augusta tohto roku vyšetrovanie série útokov a šiestich vrážd Rómov, ktorá sa začala v júli 2008. Zadržané boli štyri osoby podozrivé zo spáchania týchto trestných činov. Pri útokoch zahynulo šesť ľudí - medzi nimi jedno dieťa.

 


Najvážnejší prípad sa stal 22. februára 2009 v obci Tatárszentgyörgy, kde na dom rómskej rodiny hodili Molotovov koktail. Útočníci následne zastrelili muža a jeho päťročného syna, ktorí unikali pred plameňmi. Šesťročné dievčatko vtedy utrpelo ťažké zranenia.Posledný prípad sa stal 3. augusta 2009 v obci Kisléta, kde zastrelili 45-ročnú Rómku a jej 13-ročnú dcéru vážne zranili.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.