KANADA: Rekordné počty maďarských žiadateľov o azyl

ilustračné foto TASR

Ottawa/ Budapešť 7. novembra 2011 (TASR) - Aj vlne žiadateľov o azyl z Maďarska sa dnes v článku o ťažkostiach kanadského imigračného systému zverejnenom vo svojom internetovom vydaní venoval denník National Post. Podľa novín požiadalo kanadské úrady o azyl v posledných októbrových dňoch v priemere 50 maďarských občanov denne.

Už koncom júna však kanadské úrady evidovali 3200 žiadostí maďarských občanov o azyl, čo bolo ďaleko najviac žiadateľov spomedzi všetkých krajín a predstavovalo 14 percent z ich celkového počtu. Kanadský denník upozornil, že vlani požiadalo v USA o azyl rekordných 32 občanov Maďarskej republiky a v tejto súvislosti označil za "pozoruhodné", že ani Kanada, ani USA nežiadajú od maďarských turistov vstupné víza.

 

Niet pochýb o tom, že Rómovia vo východnej Európe nemajú ľahký osud bez ohľadu na to, čo kto hovorí. Ani jediný logicky fungujúci filantropický subjekt však nemôže vynaložiť 14 percent svojich materiálnych zdrojov na túto etnickú skupinu, zdôraznilo kanadské periodikum.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.