ČR: V Chrastave polícia opäť zatýkala "zlodejov"

Praha/Chrastava 11. augusta 2010 (TASR) - Česká polícia v utorok večer zatkla tri osoby, ktoré podozrieva z rabovania v záplavami vážne poškodenom severočeskom mestečku Chrastava.

 

Ako informoval krajský policajný riaditeľ Libereckého kraja Milan Franko, ide o občanov "rómskej národnosti"  Už v noci na utorok polícia zatkla v Chrastave dvoch Rumunov s ukradnutým rotopedom a v Raspenave troch Poliakov, ktorí údajne ukradli benzín z dvoch áut a pokúšali sa vlámať do opusteného objektu.

 

Na rozdiel od týchto prípadov je však prípad českých Rómov prinajmenšom sporný, pretože nekradli v domoch, ale na provizórnej mestskej skládke, kde si vzali detský kočiarik, plienky a staršie video. Napriek tomu skončila trojica v cele a čaká na uvalenie väzby. Český právny poriadok pojem rabovanie nepozná, ale krádež v čase živelnej pohromy trestá oveľa prísnejšie než "bežnú" krádež: horná sadzba je až osem rokov odňatia slobody.


Nový prípad rabovania polícia rieši len niekoľko hodín po optimistickom výroku ministra vnútra Radka Johna, že českí zlodeji sú s obeťami povodní solidárni a neokrádajú ich. V ostatných dňoch minister zlodejov varoval, že keby sa dostali do rúk povodňami poškodených občanov, mohli by sa dočkať aj lynčovania.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.