ČR: Černošskú speváčku Tonyu Graves napadli stúpenci Vandasovej DSSS

foto myspace.com

Praha 29. novembra 2011 (TASR) - Americká černošská speváčka Tonya Graves (42) z českej skupiny Monkey Business sa v sobotu večer stala vo Vimperku terčom útoku zo strany stúpencov Robotníckej strany sociálnej spravodlivosti (DSSS). O napadnutí sprevádzanom verbálnymi urážkami informovala dnes české médiá samotná poškodená. Pre interpretku, ktorej napokon pomohli miestni občania, to nebol prvý podobný zážitok v Česku. Fyzické zranenia si z incidentu neodniesla.

Rodáčka z Peekskillu v americkom štáte New York, ktorá žije v ČR od polovice 90. rokov minulého storočia, pôsobila najskôr ako asistentka učiteľky v International School of Prague. Už v roku 1995 začala spievať s Blues Bandom Luboša Andršta, neskôr zavítala aj do nahrávacieho štúdia s formáciou Liquid Harmony. Od roku 2000 spolupracuje so skupinou Monkey Business, ale príležitostne aj s New Orchestra of Dreams Štěpána Smetáčka.Otcom jej synov Sebastiana Fernanda a Nikiho Gustu je hudobný publicista, šéfredaktor časopisu Time In Marek Gregor, s ktorým sa rozišla v roku 2009.


Len nedávno sa v českej bulvárnej tlači objavila správa o znásilnení speváčky ešte v čase, keď žila v USA. Ultrapravicová DSSS usporiadala v sobotu na námestí vo Vimperku míting, na ktorom jej predstavitelia na čele s lídrom Tomášom Vandasom poukazovali na problémy s miestnymi Rómami a na zhoršujúcu sa bezpečnostnú situáciu v meste.
 
 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.