ČESKO: Na Šluknovsko príde špeciálny tím policajtov

foto wikipedia.org Jan Kubice/ minister vnútra ČR

Praha 8. novembra 2011(Gipsy Television/ Katarína MRŇOVÁ) - Česká polícia posiela na Šluknovsko špeciálny tím na boj proti drogovej kriminalite. tiež navýšeje tabuľkový stav policajtov hliadkovej služby vo Varnsdorfe o 50 miest, čo bude základom vznikajúcej špeciálnej poriadkovej jednotku.

Minister vnútra Jan Kubice a policajný prezident Petr Lessy sa dnes stretli so starostami miest a obcí, ktoré sa stretávajú s problémami v sociálne vylúčených lokalitách. Spoločne rokovali o aktuálnej bezpečnostnej situácii v regióne a o bezpečnostných opatreniach polície.

Preventívne projekty, metodická pomoc obciam, pôsobenie protidrogového policajného tímu a navýšenie stavu hliadkové služby o 50 miest. Tieto opatrenia Jan Kubice ponúkol ako podporu mestám a obciam na Šluknovsku.

"Problémy, s ktorými sa vaše mestá a obce stretávajú, sa nedajú vyriešiť rýchlo. Jedná sa o dlhodobú záležitosť. Ľudia, ktorí sa do vašich miest nasťahovali, so sebou nesú mnoho patogénnych návykov. Je veľmi dôležité, že sa podarilo stabilizovať situáciu v oblastí tej najzávažnejšej, násilnej kriminality, "uviedol pri rokovaní minister vnútra Jan Kubice s tým, že drobná kriminalita je najčastejšie spojená s kriminalitou drogovou.

"Z tohto dôvodu začne v oblasti pôsobiť špeciálny tím na boj proti drogovej kriminalite pod záštitou Národnej protidrogovej centrály," dodal policajný prezident Petr Lessy. Doplnil tiež, že došlo k navýšeniu tabuľkového stavu policajtov hliadkovej služby vo Varnsdorfe o 50 miest, čo bude základom vznikajúcej špeciálnej poriadkovej jednotky.

Minister vnútra zároveň predstavil novú pomôcku pre obce postihnuté s problematikou sociálne vylúčených lokalít. Ide o tzv. rozcestník na webových stránkach Ministerstva vnútra ČR. Tento rozcestník zhromaždí všetky existujúce materiály (manuály, metodická stanoviská, právne stanoviská, príklady dobrej praxe) k problematike sociálne vylúčených lokalít a bude priebežne dopĺňaný a aktualizovaný.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.