29.04.2020 SPRÁVY

Minister vnútra R. Mikulec sa stretol s rómskymi poslancami pre kauzu Krompachy.

Foto: Ministerstvo vnútra

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) sa v stredu stretol s poslancami NR SR za OĽANO Petrom Pollákom ml., Jánom Herákom a Jarmilou Vaňovou. Dôvodom boli medializované informácie o údajnom napadnutí rómskych detí členom Policajného zboru.

"Dnes som na pôde Ministerstva vnútra prijal mojich kolegov - poslancov NRSR za Oľano, Petra Polláka ml., Jána Heráka a Jarmilu Vaňovú, aby sme prediskutovali najnovší incident v rómskej osade v Krompachoch, kde mal policajt v službe zbiť deti," uviedol minister vnútra Roman Mikulec.

Šéf rezortu vnútra poslancom uviedol, že má protichodné informácie a že nie sú totožné s medializovanými informáciami. "Napriek tomu som poslancov ubezpečil, že sa týmto prípadom okamžite začal zaoberať Úrad inšpekčnej služby, ktorý celú vec dôkladne vyšetrí, čo ocenili samotní poslanci," uviedol minister.

Roman Mikulec zároveň ubezpečil poslancov i verejnosť, že o výsledky vyšetrovania sa bude osobne zaujímať. "Zároveň chcem všetkých aktivistov a blogerov poprosiť, aby boli vo svojich vyhláseniach zdržanliví. Vždy je najľahšie okamžite niekoho z niečoho obviniť, ale nie je to správne. Iba spoločným úsilím môžeme budovať prosperujúcu krajinu, v ktorej budú víťaziť fakty nad domnienkami," dodal Roman Mikulec.

SÚVISIACE: Vojenský zdravotník tvrdí, že deti z Krompách majú staršie zranenia.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.