03.06.2018 Zaujímavosti

VIDEO: Toto je debut talentovaného klaviristu Ľuda Kotlára!

Zdroj: Realmusichouse.sk

Skladateľ, klavirista a aranžér Ľudo Kotlár patrí k mladej a energickej generácii slovenského džezu. Jeho debutový album Hangin‘ prináša svieži, moderný zvuk a jedinečný výraz. Vysokú kvalitu nahrávky potvrdzuje aj nominácia na prestížnu hudobnú cenu Esprit. 

„Už dlhšie obdobie som mal vytvorené vlastné kompozície, s ktorými som spolu so svojím triom vystupoval v Poľsku. Myšlienka vydať ich na albume prišla spontánne a prirodzene“ povedal nádejný klavirista Ľudo Kotlár. 

V spolupráci s lokálnou džezovou špičkou tak vznikla nahrávka, ktorá je poctou mainstreamovému džezu a zároveň nesie originálny autorský rukopis.

„Jedna baladická skladba s názvom „Alice“ je venovaná mojej neteri, záverečnú „Profs One“ som napísal pre svojho bývalého profesora na Janáčkovej akadémii v Brne, špičkového klaviristu Ľuboša Šrámka," ozrejmil Kotlár.

Ľudovít Kotlár pochádza z hudobníckej rodiny. Už od detstva inklinoval k hudbe a ku klavíru. Po skončení ZUŠ v Nových Zámkoch  navštevoval súkromné konzervatórium v Nitre, následne bol prijatý na JAMU.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.