04.02.2019 Zaujímavosti

VIDEO: Na východnom Slovensku vychovávajú rómske futbalistky.

ilustračné foto

Dievčatá z Levoče majú neobyčajnú záľubu. Kým ich rovesníčky sa nevedia odtrhnúť od sociálnych sietí, oni tvrdo drú, aby vo futbale dosahovali skvelé výsledky. 

Hráčky majú od 11 do 14 rokov. Pochádzajú zo sociálne slabších rodín. Futbalu sa venujú už viac ako rok. Ich trénerom je taktiež žena.

"Mám 14 rokov. Futbalu som sa začala venovať pred dvoma rokmi. Hrať ho ma naučili kamaráti," povedala pre Gipsy Television Anna Kočková.



Vo futbalových turnajoch hráčky z Levoče súperia s rómskymi futbalistkami z Markušoviec, Jánoviec či Spišskej Novej Vsi.

"Hráme už vyše roka. Zo začiatku sa nám nedarilo, ale teraz im to už ide. V lete máme tréningy aj dvakrát v týždni. Na tréningy chodíme aj do Spišskej Novej Vsi, taktiež aj na turnajové zápasy," povedala pre Gipsy Television trénerka futbalového družstva Drahomíra Poláková. 

Viac v reportáži Ladislava Oračka



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.