07.05.2018 Zaujímavosti

RTVS: Skladby do súťaže Košický zlatý poklad možno zasielať do 31. júla.

ilustračné foto: RTVS

Košický zlatý poklad, pesničková súťaž zameraná na prezentáciu a propagáciu pôvodnej slovenskej populárnej hudby, vstúpila do svojho 34. ročníka. Zastrešuje ju košické štúdio RTVS.

Autori a interpreti môžu zasielať svoje vlastné, po slovensky spievané, doposiaľ nezverejnené skladby do 31. júla na adresu Rozhlas a televízia Slovenska, Rastislavova 13, 043 07 Košice, heslo KZP.

Výberová komisia určí dve skupiny postupujúcich piesní. Šesť sa dostane priamo do finále. V druhej skupine ich bude najviac 20. Tie budú prostredníctvom SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko v semifinálovom kole súťažiť o postup do finále. Záverečný koncert sa uskutoční 20. októbra 2018. Absolútny víťaz nahrá svoju skladbu v štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Súťaž Košický zlatý poklad vznikla v roku 1980. Jej cieľom je vytvárať priestor na prezentáciu a propagáciu tvorby mladých autorov a interpretov pôvodnej slovenskej populárnej hudby. Počas predchádzajúcich ročníkov celkovo zaznelo 361 nových slovenských piesní. Podrobnejšie informácie o súťaži sú k dispozícii na www.rtvs.sk.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.