Bratislava, 17.03.2016 Zaujímavosti

Redaktor Gipsy Television podporil kampaň proti týraniu rómskych žien.

Redaktor Gipsy Television, Róbert Hamburgbadžo podporil kampaň proti týraniu rómskych žien. Pozrite si jeden z dvoch spotov, exkluzívne len našom webe. 

Štatistiky hovoria o tom, že obeťami domáceho násilia sú prevažne ženy. Tie ale častokrát odmietajú nahlásiť polícii to, že im niekto fyzicky ublížil. V rómskych komunitách je situácia ešte horšia. Práve preto organizácia Amaro Nípo a In Minorita nakrútili dva vzdelávacie spoty, ktoré to majú zmeniť.

Tvorcovia vymysleli dva príbehy tak, aby odzrkadľovali to čo sa bežne deje v rómskych rodinách. Treba však povedať, že ide o určitý spôsob nadsázky. Jeden príbeh hovorí o tom, že muž sa vráti z väzenia domov. Namiesto toho, aby sa venoval rodine a malej dcére tak všetkých terorizuje. Práve v tomto príbehu účinkuje Róbert Hamburgbadžo. 

 "Bolo správne, že som podporil tento projekt. Podľa mňa je dôležité upozorniť verejnosť na túto problematiku," povedal Hamburgbadžo.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.