Bratislava, 27.03.2013 Zaujímavosti

NADÁCIA INTENDA: Pošlite svojim známym pohľadnicu pomoci, podporíde domovákov

ilustračné foto internet

Nadácia Intenda prichádza s tzv. darcovskou pohľadnicou. Za každú pohľadnicu dostane dieťa z detského domova euro od tvorcov aplikácie a euro z nadácie. 

Spolu s tvorcami obľúbenej aplikácie na zasielanie fotografií a pohľadníc FotApp vytvára Nadácia Intenda možnosť na to, aby ľudia posielali svojim blízkym prostredníctvom smartfónov či počítačom pohľadnicu, ktorú namaľovali detí z detských domovov.

"Našou spoločnou snahou je vytvoriť systém finančnej podpory detí, ku ktorým sa talent priklonil viac ako šťastie v podobe vlastnej rodiny. Preto prichádzame s ponukou, ktorá dáva mladým talentom z detských domovov šancu ukázať svoj talent a získať peniaze za pôvabné obrázky," uviedol pre Gipsy Television správca Nadácie Intenda, Michal Kaliňák.

V rámci pilotnej etapy schémy podpory Darcovská pohľadncia, na ktorú Nadácia Intenda vyčlenila sumu 2 500 €, je možné do konca marca registrovať výtvarné diela s tematikou Veľkej noci, ktoré budú v priebehu apríla sprístupnené v aplikácii FotApp ako motívy na zasielanie veľkonočných darcovských pohľadníc. Ostatné výtvarné diela budú sprístupňované v aplikácii FotApp priebežne, ako budú z detských domov zasielané.


"Budeme sa tešiť záujmu a podpore nielen autorov obrázkov, teda detí z detských domovov, ale aj tých, ktorí vymenili klasickú papierovú pohľadnicu za jej mladšiu elektronickú „sestru“," uviedol Kaliňák. 

Nadácia Intenda v týchto dňoch ponuku predstavila od Medzilaboriec až po Bratislavu a to tak detským domovom ako aj resocializačným centrám. "Túto možnosť individuálneho darcovstva považujeme za nový spôsob individuálnej a adresnej podpory mladých talentovaných ľudí", dodal správca nadácie Michal Kaliňák. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.