30.06.2018 Zaujímavosti

GYPSY FEST: Odtajnil mená tohtoročných headlinerov.

11. ročník svetového rómskeho festivalu sa blíži. Jeho organizátori preto odtajnili mená hviezd tohtoročného Gypsy Festu!

Novinkou je, že Gypsy Fest sa uskutoční na Námestí SNP v Bratislave. V predchádzajúcich rokoch sa festival konal najmä na Hlavnom námestí (poznámka redakcie). Gypsy Fest odštartuje 26. júla vo štvrtok a vyvrcholí v sobotu, 28. júla.

Organizátori pripravili pre návštevníkov zaujímavý program. Gypsy Fest otvoria veľkolepým koncertom Jána Bendiga a jeho hostí. Na pódiu sa objaví Monika Bagárová, Markéta Konvičková, Dominika Mirgová, Gitana a Roma Boyz. Umelci budú spievať naživo s kapelou.

Druhý deň, čiže piatok bude patriť tradičnej rómskej kultúre. Na Námestí SNp vystúpi najlepší rómsky folklórny súbor na Slovensku s programom Roma Sam. No a tredí deň Gypsy Festu vyrcholí koncertom Sare Roma. Tých už návštevníci môžu poznať z predchádzajúcich ročníkov festivalu.

Všetky tri podujatia sa uskutočnia v rovnakých časoch, čiže od 20.00 do 22.00 hod. Podujatie finančne podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín, Národná lotériová spoločnosť TIPOS a Bratislavský samosprávny kraj.

 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.