Bratislava, 06.05.2014 Zaujímavosti

Fenomálny španielský tanečník Juan Polvillo vystúpi v máji v Bratislave

foto JP

Fenomenálny tanečník zo Španielska Juan Polvillo sa predstaví slovenskému publiku v silnom koncertno-divadelnom predstavení Alma Flamenca.

Juan Polvillo sa predstaví slovenskému publiku 29. mája 2014 v bratislavskom Divadle Aréna v rámci koncertno-divadelného predstavenia Alma Flamenca. V predstavení diváci uvidia tanečnicu z Česka Janu Drdáckú. Nadšenci flamenca sa môžu tešiť na brilantné hlasy spevákov El Cheita a Inma Rivera, či exceletný výkon gitaristu Morenito de Triana.

Umelci v predstavení cez silné obrazy reflektujú základné ľudské emócie v celej ich škále. Niekedy temnejšími farbami, inokedy s neočakávanou vervou sa vášeň, melanchólia, hnev, či radosť miešajú v krásnej mozaike moderného flamenca, stále však na pozadí tradičných prvkov.





Diváci sú konfrontovaní so širokou paletou flamencových štýlov v aranžmánoch virtuózneho gitaristu Morenita de Triana, o ktorom osobný priateľ Paca de Luciu raz povedal, že hrá tak dobre ako on, len je krajší.

Individuálne drsné prístupy s priestorom pre improvizáciu sa tu prelínajú s romantikou autorskej interpretácie a choreografie. Juan Polvillo zaručuje divákom prítomnosť mystériom opradeného "duende", tranzovného stavu flamencového interpreta v intímnych chvíľach tancom odhaleného vnútra. Jeho prejav sľubuje možnosť pocítiť energiu drsnej beštie a zároveň závan jemnej Andalúzskej atmosféry. S pridaním vôňe jazmínu a coridy Vám udrie do srdca flamenco celou svojou silou. Po koncerte už veru nebudete tými, čo ste boli predtým. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.