TALIANSKO: Pri požiari v rómskej osade zomrel trojročný chlapec

Rím 27. augusta 2010 (TASR) - Pri požiari v rómskej osade v Ríme prišiel o život trojročný chlapec a jeho trojmesačný brat utrpel ťažké popáleniny. Informovali o tom dnes talianskej médiá. Štyri približne z 30 chatrčí v osade na okraji talianskej metropoly zachvátili v noci nadnes plamene.

Príčina požiaru nie je zatiaľ známa, uviedla tlačová agentúra ASNA. Dieťa našli mŕtve v jeho posteli po tom, čo požiarnici uhasili požiar. Mladšieho chlapca hospitalizovali v nemocnici s popáleninami druhého a tretieho stupňa na 40 percentách tela. Podľa ASNA sú rodičmi detí rumunskí občania vo veku 23 a 21 rokov. Tí utrpeli len menšie zranenia.


Predstaviteľ rímskej radnice dnes uviedol, že nelegálna osada bude buldozérmi zničená do niekoľkých hodín a jej 63 obyvateľov vrátane 15 mladistvých premiestnia do mestskej ubytovne. K incidentu došlo v čase zintenzívňujúcej sa spoločenskej diskusie o štatúte Rómov žijúcich v EÚ. Taliansky minister vnútra Roberto Maroni minulý týždeň vyhlásil, že imigračné zákony EÚ, by mali byť zjednodušiť vyhosťovanie nelegálnych usadlíkov rómskeho pôvodu s európskym pasom.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.