Bratislava, 12.10.2016 SPRÁVY

Zriaďovatelia materských a základných škôl môžu získať peniaze na asistentov učiteľa.

foto Gipsy Television

Štát vytvorí prostredníctvom národného projektu "Škola otvorená všetkým" 500 pracovných miest v materských a základných školách. Zriaďovatelia sa tak môžu uchádzať o peniaze pre asistentov učiteľa. 

Projekt bude realizovať Metodicko-pedagogické centrum. V rámci projektu sa bude podporovať model inkluzívneho vzdelávania, ktorého podstatou je právo každého dieťaťa na kvalitné vzdelanie s dôrazom na búranie bariér znemožňujúcich rovnocenný prístup k vzdelávaniu. "Do budúcna treba posilňovať tento inštitút tak, aby na každej škole boli traja, štyria asistenti," povedal v rozhovore pre Gipsy Television, Peter Krajňák, štátny tajomník rezortu školstva.

Tento národný projekt nadväzuje na projekt MRK I, MRK II PRINED - Projekt inkluzívnej edukácie. Ďalšie pracovné miesta plánuje vytvoriť aj Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity. "Čakali sme na spustenie projektu na Ministerstve školstva, aby sme mali paralelný projekt. Ministerstvo ho už spustilo a tým pádom to vieme urobiť čoskoro aj my," povedal pre Gipsy Television splnomocnenec Ábel Ravasz.

DOKUMENTY K VÝZVE NAJDETE TU



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.