Bratislava, 16.10.2016 SPRÁVY

Zneužili rómsku kapelu pre politické ciele? Matovič ju údajne zaplatil bez bločku.

foto vymenniky.sk

Hnutie OĽaNO-NOVA naďalej odmieta obvinenia, že malo rómsku hudobnú kapelu Gipsy Daniel platiť za vystúpenie na proteste pred Bonaparte bez bločka a porušiť tak zákon.

"Máme dokumenty, ktoré potvrdzujú, že všetko prebehlo čisto. Žiadne falšovanie," povedal predseda poslaneckého klubu OĽaNO-NOVA Richard Vašečka. Faktúra bola podľa ich slov vystavená 19. júla a peniaze vyplatili 20. júla.

"Je úbohé, ak tzv. ľudskoprávni aktivisti zneužili Rómov na boj s Igorom Matovičom a OĽaNO-NOVA," ohradil sa Peter Pollák, ktorý kapelu sprostredkoval.

Aktivisti Alena Krempaská a Peter Weisenbacher z Inštitútu ľudských práv podali v súvislosti s platením kapely trestné oznámenie. Matoviča podozrievajú zo spáchania trestného činu. Podľa nich sa ho mal Matovič dopustiť tým, že mal platiť kapelu Gipsy Daniel v hotovosti. Matoviča žiadali o zverejnenie dokladu o bankovom prevode, ktorým zaplatil v júli tohto roku honorár hudobnej skupine Gipsy Daniel za vystúpenie na spoločnom mítingu so stranou SaS.

Vypočujte si rozhovor s Danielom Tatárom, šéfom kapely Gipsy Daniel


Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.