04.06.2018 SPRÁVY

Z nevyužívaného kultúrneho domu urobia v obci Baďan komunitné centrum.

foto: Obec Baďan

Z nevyužívaného kultúrneho domu v Klastave, čo je časť obce Baďan v Banskoštiavnickom okrese, vytvoria komunitné centrum. V ňom sa chcú venovať rómskym obyvateľom, deťom, ale aj dôchodcom či sociálne slabším.

Podľa starostky Ľubice Kukovej nebol kultúrny dom využívaný, aktivít tam robili málo. Postavený bol ešte v 50. rokoch a jeho súčasný stav je dezolátny, pričom problémom bola najmä zatekajúca strecha. 

"Hľadali sme možnosť, ako ho zrekonštruovať. Tým, že máme v obci Rómov a sú to hlavne deti, tak sme prišli na myšlienku, že z neho urobíme komunitné centrum, kde sa im budeme venovať," priblížila Kuková. 

Na rekonštrukciu objektu získala obec nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 141.000 eur z Operačného programu Ľudské zdroje. Za tieto peniaze objekt kompletne zrekonštruujú, vymenia strechu, krov a okná. Vybudujú sociálne zariadenia, spravia novú fasádu a tiež zakúpia interiérové zariadenie.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.