Praha, 26.08.2015 SPRÁVY

Vyštudoval žurnalistiku na prestížnej Karlovej univerzite. Dnes je hlasom Českého rozhlasu.

foto T.B.

26 ročný Tomáš Bystrý je druhým Rómom v Česku, ktorý vyštudoval žurnalistiku na prestížnej Karlovej univerzite. Pracovať na sebe sa mu oplatilo! Dnes je hlasom Českého rozhlasu.

Sympatický mladík sa dnes môže pochváliť tým, že pracuje v dvoch redakciách naraz. Nielenže je redaktorom domáceho spravodajstva, ale zároveň v Českom rozhlase (ČRo) aj moderuje reláciu O roma vakeren.

"Začínal som ako novinár v rómskej redakcii, preto je to pre mňa srdcová záležitosť," povedal Tomáš Bystrý pre Gipsy Television. 

V rámci redakcie domáceho spravodajstva ČRo sa Tomáš venuje celospoločenským témam. V Česku tak patrí k asi k štyrom Rómom, ktorí dostali šancu uplatniť sa v celoštátnych médiách. 

Pozrite si celý videorozhovor s T. Bystrým

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.