20.10.2018 SPRÁVY

Vyrastal som medzi grázlami, prezrádza veľký talent bojových športov.

foto: V. S.
video: ČZ Fullcontactu

Zázrak z ulice! Bojovník Václav Sivák patril do rómskeho gangu vo vylúčenej lokalite v Ostrave. Vzoprel sa však svojmu osudu. 

Vďaka pevnej vôli a otcovi neskončil ako jeho niekdajší kumpáni v detskom domove alebo dokonca vo väzení, ale našiel sa v bojových športoch. V 19 rokoch má za sebou mimoriadne úspechy a patrí k európskej špičke.

"Vyrastal som medzi grázlami na sídlisku. Bolo nám síce len 7-8 rokov, ale boli sme menší desaťčlenný gang. Od rána do večera sme boli vonku. Bola to taká vylúčená lokalita. No a teraz sú tí chlapci, čo som sa s nimi vtedy bavil, buď vo väzení, alebo tí mladší sú v detskom domove," vrátil sa Václav pred časom k svojej minulosti v rozhovore pre server iSport.cz. 


"Nemám priamo nejakú métu. Mám proste cieľ, byť najlepší. Chcel by som určite zápasiť v prestížnej organizácii Glory a to napríklad už za tri alebo štyri roky. A chcel by som byť aj vzorom pre mladých," povedal Václav Sivák pre iSport.cz.

O rómskom bojovníkovi povedal reprezentačný tréner plnokontaktných disciplín kickboxu, že Václav Sivák je najlepší mladý chlapec, ktorého zatiaľ mal v reprezentácii. "Ak sa nič nepokazí, bude do štyroch, piatich rokov najlepším českým zápasníkom naprieč všetkými váhami," povedal Alois Škeřík.




VÁCLAV Sivák
Narodený: 27. mája 1999 (19 rokov)
Výška / váha: 176 cm / 63,5 kg
Disciplína: thajský box, K-1, box
Tím: HAMR GYM
Najväčšie úspechy: víťaz európskeho pohára Wako 2015, 2017, víťaz Czech open K-1 2017, víťaz Svetového pohára wako 2017, majster ČR 2014, 2017, majster Európy Wako 2017.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.