03.09.2019 SPRÁVY

Vrahyňa, ktorá brutálne zavraždila Róma z Trebišova vo väzení otehotnela. Súd ju preto musel prepustiť.

Video: TV Prima

Petra Janáková, ktorá v júni dočasne opustila väznicu pre tehotenstvo, porodila. Na slobodu bola prepustená pre graviditu. 30-ročný trest si začne odpykávať až o rok.

Petra Janáková a jej manžel Jaroslav mali najprv dostať doživotné tresty. Tie im napokon súd znížil. Vrahyňa dostala 30 rokov a muž 28 rokov väzenia. Potom, ako nastúpili do výkonu strestu sa verejnosť dozvedela, že Janáková je tehotná. Podľa dostupných zdrojov však otehotnela ešte pred vynesením rozsudku, čiže v čase keď bola vo väzbe v Hradci Králové.

Vrahyňa tvrdí, že ju vo väzbe znásilnili traja dozorcovia. Špekuluje sa však aj o tom, že si mohla zohnať spermie od niektorého z väzňov. Prípad preto prešetruje Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov. 

Narodenému dieťaťu odobrali DNA.

Keďže žena otehotnela, Krajský súdu v Ostrave ju musel podľa zákona pustiť dočasne na slobodu tri mesiace pred pôrodom. Na slobode ale bude ešte ďalších 12 mesiacov, čiže dovtedy kým dieťa nebude mať rok. Následne opäť nastúpi do výkonu trestu.

"Porodila som v piatok a potom som následne odišla na reverz, pretože tam za mnou prišla kriminálka a oznámila mi, že odobrala DNA," uviedla Janáková pre televíziu Prima.

Petra Janáková má ešte jedno dieťa z prvého manželstva. To je v starostlivosti otca. Príbuzní sa však boja, že by mohla po pôrode s oboma deťmi utiecť.

"Mám strach, aby si jednoducho nevzala chlapca, nekúpila letenku a aby sa s ním nestratila," povedala jedna z príbuzných pre televíziu Prima. Janáková to ale poprela. "Poviem to asi takto, nemám v pláne nikam utiecť. Nemám vodičák, nie ešte cestovný pas a nikdy som ho nemala," tvrdí Janáková. 

Janáková strelila Róma od zadu do hlavy!

Janáková s manželom Jaroslavom dostala dokopy 58 rokov väzenia. Vyšší trest má práve vrahyňa. Dvojicu odsúdili za lúpežnú vraždu Róma, ktorý pochádzal z Trebišova, za dva pokusy o vraždu svojho zamestnanca a za prípravu ďalších dvoch vrážd.



Najzávažnejší zločin spáchal nerómsky manželský pár 31. júla 2017. Vtedy došlo k vražde 50-ročného Evžena Bacsa, zberateľa mincí. Pod zámienkou, že majú na predaj predmety k rozšíreniu jeho zbierky ho vylákali na schôdzku. Janáková ho pri spoločnej jazde autom strelila zo zadu do hlavy. Jej manžel Jaroslav potom telo odtiahol do kukuričného poľa. Janák následne Rómovi ukradol ľadvinku s telefónom, doklady a 34 tisíc českých korún, čo je v prepočte viac ako 1 300 eur. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.