17.03.2019 SPRÁVY

Voľby19: Z. Čaputová si v druhom kole volieb zmeria sily s M. Šefčovičom

Po sčítaní takmer všetkých okrskových zápisníc je víťazkou prvého kola prezidentských volieb Zuzana Čaputová. Do druhého kola pôjde s Marošom Šefčovičom. Vyplýva to z predbežných výsledkov zverejnených Štatistickým úradom.

Víťazkou prvého kola prezidentských volieb je Zuzana Čaputová. Do druhého kola ide s Marošom Šefčovičom. Vyplýva to z predbežných neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom po sčítaní 99,94 % okrskových zápisníc.

Čaputová v prvom kole získala 40,56 % hlasov, Šefčovič dostal od voličov 18,66 % hlasov. Čaputová mala náskok pred Šefčovičom vo väčšine krajov, tesnejší rozdiel medzi nimi bol napríklad v Prešovskom kraji. Volebná účasť dosiahla 48,74 %.

Do druhého kola sa nedostal Štefan Harabin, ktorý vo voľbách získal 14,34 % hlasov, za ním nasleduje Marian Kotleba, ktorý dostal 10,39 % hlasov. Päticu kandidátov uzatvára František Mikloško s 5,72 % hlasov. Do druhého kola sa nedostali ani Béla Bugár, Milan Krajniak, Eduard Chmelár, Martin Daňo, Róbert Švec, Juraj Zábojník, Ivan Zuzula, ani Bohumila Tauchmannová.

Druhé kolo prezidentských volieb bude 30. marca.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.