10.11.2018 SPRÁVY

VOĽBY18: Na Luníku IX došlo k incidentu, volič mal lístok s vytlačeným menom.

foto: SITA/ Ivan Fleischer

Volebný incident sa v sobotu dopoludnia odohral v jednom z dvoch volebných okrskov košickej mestskej časti Lunik IX.

Za členmi volebnej komisie prišiel mladík a povedal, že je prvovolič. Potom vybral lístok s vytlačeným menom jedného z dvoch kandidátov na post miestneho starostu a pýtal sa, či ho môže voliť. Mladík údajne uviedol, že lístok mu dal niekto vonku.

Krátko po incidente prišli na kontrolu volebných okrskov na Luniku IX dvaja členovia košickej mestskej volebnej komisie a vzápätí za nimi aj člen štátnej centrálnej volebnej komisie z Bratislavy Peter Pollák.

"Lístok bol vytlačený na počítačovej tlačiarni, nie písaný rukou, takže sa možno domnievať, že nebol vyhotovený za účelom nejakej individuálnej rady. Momentálne tento incident skúma polícia a verím, že čoskoro objasní tento prípad,“ povedal Pollák.

Dodal, že pokiaľ mal možnosť vidieť, priebeh volieb na Luniku IX je štandardný a okrem spomínaného prípadu iné nedostatky nezistil.

Ako uviedol Pollák, na Luniku IX sa nezdrží dlho, pretože pôjde navštíviť ďalšie lokality, kde sú nahlásené nejaké podozrenia z kupovania rómskych hlasov.

Nechcel však konkretizovať lokality, do ktorých pôjde na kontrolu. Dodall, že na kontrolnom výjazde na východe Slovenska bude do skončenia volieb a potom sa vracia do Bratislavy, aby bol pri podpise zápisnice.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.