VOĽBY: V Tornali je účasť priemerná, voliči chcú hlavne zmenu

foto TASR

Tornaľa 27. novembra 2010, 14.36 hod. (TASR) - Obyvatelia Tornale, ktorých bývalý primátor sa nachádza vo väzení a mesto je už v treťom ozdravnom režime, majú o komunálne voľby priemerný záujem. Podľa členov volebnej komisie je účasť okolo 40 percent.

Tornaľčan Peter sa domnieva, že vhodný kandidát na primátora v meste nie je. "Každý si chce nahrabať len pre seba, no voliť som prišiel, lebo je to moja občianska povinnosť," povedal pre TASR. Anna Dávidová bola voliť preto, aby v meste nastala zmena a občania sa mali lepšie. Myslí si, že k urnám pôjde okolo polovica oprávnených voličov.


Podľa predsedníčky miestnej volebnej komisie Aleny Zelinovej je zatiaľ účasť na voľbách priemerná. "Ľudia chodia priebežne. Možno sú už unavení z toľkých volieb, keďže sme tu v lete mali aj doplňujúce, no voliť by mali prísť, lebo primátora nám treba," doplnila. V Tornali sa okrem exprimátora Ladislava Dubovského vzdali kandidatúry aj Robert Hacsi (NEKA) a Arnošt Ikri za Stranu rómskej koalície. Občania si tak môžu vyberať zo šiestich zvyšných kandidátov na post primátora.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.