VOĽBY: V Jarovniciach je záujem o komunálne voľby pomerne veľký

foto TASR

Jarovnice 27. novembra 2010, 17.07 hod.  (TASR) - Záujem občanov o komunálne voľby v obci Jarovnice, okres Sabinov, je pomerne veľký. TASR to potvrdila predsedníčka miestnej volebnej komisie Janka Marcinčinová. Účasť na voľbách sa už o 16. hodine pohybovala na úrovni 50 percent.

"Oproti voľbám, ktoré sa tu konali v posledných dvoch rokoch, je to nepomerne vyššia účasť. Ľudia chodia do volebných miestností už od rána. Obyvatelia rómskych osád prichádzajú postupne v priebehu celého dňa," konštatovala predsedníčka komisie. Dodala, že ďalší nápor voličov očakávajú ešte vo večerných hodinách. Podľa Marcinčinovej voľby prebiehajú bez rušivých momentov a komisia doteraz nemusela riešiť žiadny podnet. Rovnako nemá hlásené žiadne aktivity, ktoré by mohli súvisieť s nekalými praktikami či kupovaním voličských hlasov.


V Jarovniciach žije viac ako 5400 obyvateľov, pričom vyše 4000 býva v rómskej osade. Pre komunálne voľby boli v obci zriadené dva okrsky, v ktorých môže odovzdať hlas celkom 2648 oprávnených voličov. O priazeň voličov sa uchádzajú traja kandidáti na starostu a 49 kandidátov na poslancov obecného zastupiteľstva. To bude v nasledujúcom volebnom období pracovať v 13-člennom zložení.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.