VOĽBY: V Banskobystrickom kraji riešia podnet o kupovaní hlasov

foto TASR

Zvolen/Banská Bystrica/Rimavská Sobota 27. novembra 2010, 12.40 hod. (TASR) - Podnet miestnej volebnej komisie o kupovaní hlasov z radov rómskeho obyvateľstva rieši Obvodná volebná komisia (ObVK) vo Zvolene.

Ako TASR povedala zapisovateľka ObVK Alena Filová, pred okrskovou volebnou miestnosťou, ktorá je v osemročnom gymnáziu na Okružnej ulici v mestskej časti Sekier - Lipovec, bolo údajne viacero Rómov, ktorí mali napísané na lístku, koho majú zakrúžkovať. "Naši členovia komisie išli momentálne tento podnet preveriť," uviedla. Podľa Filovej členovia ObVK dohliadajú na základe žiadosti okrskovej volebnej komisie priamo aj na priebeh volieb v obci Domaníky v okrese Krupina.


Ako uviedol predseda ObVK v Rimavskej Sobote Koloman Bodnár, účasť na komunálnych voľbách je zatiaľ priemerná. Na miestne volebné komisie sa občania najčastejšie obracajú s otázkami ohľadom občianskych preukazov. "Zisťujú, či ich musia mať so sebou. Kandidátov zaujíma, či môžu mať pri sčítaní pozorovateľov," informoval Bodnár. V Poltári a Lučenci je účasť slušná, uviedol zapisovateľ ObVK Lučenec Marcel Šupica.


V obci Harmanec v okrese Banská Bystrica sa volebná miestnosť otvorila už o 6.00 h, uviedla to podpredsedníčka ObVK Banská Bystrica Timea Šopoňová. Ako povedala zapisovateľka ObVK Žiar nad Hronom Andrea Žiaková, priebeh volieb zatiaľ nenarušili žiadne sťažnosti. Z okrskových komisií k nim však smerujú otázky ohľadom uznesenia ústrednej volebnej komisie, ktoré hovorí o tom, že pri sčítavaní hlasov je možná prítomnosť tretích osôb.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.