VOĽBY: Rómov na sídlisku Dúžavska cesta v R. Sobote voľby zaujímajú

foto TASR

Rimavská Sobota 27. novembra 12.50 hod. (TASR) - Na sídlisku Dúžavská cesta v Rimavskej Sobote, kde žije 1100 Rómov, je volebná účasť zatiaľ priemerná. Najviac ľudí očakáva miestna volebná komisia popoludní.

Rómovia zatiaľ podľa predsedu volebnej komisie Jána Karasa chodia voliť priebežne. "Účasť je celkom dobrá. Myslím si, že tých voličov tu dnes bude dosť," uviedol. Obyvateľ sídliska Ján Farkaš voliť ešte nebol, ale má to v pláne popoludní s celou rodinou.

 

"Mám o voľby záujem. Keď chcem potom kričať a hodnotiť, musím ísť voliť. Myslím, že aj ostatní pôjdu," vysvetlil Farkaš, podľa ktorého si z kandidátov na primátora a poslancov majú koho vybrať. "Chceme len, aby urobil pre sídlisko jednoduché byty. Mohol by napríklad upraviť pivnice," doplnil. Farkaš sa domnieva, že Rómov príde k volebným urnám minimálne 50 percent.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.