VOĽBY: M. Kažimír podal sťažnosť na ÚVK pre podozrenie z kupovania hlasov

foto TASR

Košice 27. novembra 2010, 21.41 hod. (TASR) - Ani v roku 2010 sa Košice a konkrétne Luník IX nedokázali vyhnúť podozreniu z nelegálneho kupovania hlasov. Uviedol to dnes na základe osobnej skúsenosti nezávislý kandidát na primátora Košíc Marek Kažimír.

Potvrdil tiež, že podal aj podnet na Ústrednú volebnú komisiu. „Pred voľbami mi ponúkli možnosť kúpiť si hlasy Rómov, ale rezolútne som to odmietol. Vypracoval som kódex kandidáta na primátora Košíc, ktorý sa týka presne týchto praktík a nechal som ho podpísať všetkým kandidátom. Varoval som pred týmto zlom. Napriek tomu sa niekto, a my dnes ešte nevieme kto, k takémuto konaniu znížil. Je to smutné. Košice sa toho nedokážu zbaviť," povedal Kažimír a dodal, že problémy, ktoré spôsobuje Luník IX, sa znovu raz ukázali v plnej nahote.


„Viete, oni budú teraz tvrdiť, že sa nič nestalo, tak ako vždy, ale každý normálny a slušný človek vie, že nie je normálne, aby sa Rómovia hromadne dohrnuli na dodávke k volebnej miestnosti a volili. Jednoducho to nie je možné, ale u nás sa to deje. Veľmi ma to mrzí", uzavrel Kažimír.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.