VOJANY: Obec vyhlásila pre stúpanie vnútorných vôd 3. stupeň povodňovej aktivity

ilustračné foto TASR

Vojany 14. januára 2011 (TASR) - K viacerým rodinným domom vo Vojanoch, okres Michalovce, sa v dôsledku dažďových zrážok v uplynulých dňoch dostali vnútorné vody, ktoré nestíha odčerpávať z melioračného kanála neďaleká prečerpávacia stanica do Laborca. Starosta Štefan Czinke dnes preto vyhlásil tretí stupeň povodňovej aktivity.

"Máme problémy na ulici, kde býva rómska komunita, voda sa nachádza v tesnej blízkosti jej rodinných domov. Bolo by potrebné posilniť činnosť prečerpávacej stanice väčšími mobilnými čerpadlami, preto sme sem pozvali zástupcov Hasičského a záchranného zboru a Obvodného úradu životného prostredia v Michalovciach," informoval Czinke.


Vnútorné vody sa podľa jeho slov dostali do tesnej blízkosti asi desiatich rodinných domov a vzostup hladiny by mohli podľa jeho slov ovplyvniť ďalšie dažde. "Zrážky hlásili dnes aj v piatok, takže vylúčiť sa to nedá, uvidíme, ako sa to vyvinie," uzavrel Czinke.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.