Horné Mladonice, 14.06.2016 SPRÁVY

Vo veku 61 rokov zomrel Ladislav Fízik.

Pondelok, vo večerných hodinách zomrel v Horných Mladoniciach v okrese Krupina aktivista a niekdajší politik, Ladislav Fízik. Posledná rozlúčka s ním bude 16. júna vo Zvolene - Môťová.  

"Oznamujem všetkým priateľom, že dňa 13.06.2016 vo večerných hodinách nás opustil skvelý človek, otec, manžel, starý otec a riaditeľ Ladislav Fízik," objavila sa dnes na sociálnej sieti táto smutná správa.


Informáciu o úmrtí pre Gipsy Television potvrdil Fízikov syn Michal. "Áno, môj otec nám včera zomrel. Odpadol a už sa neprebral." Podľa Michala Fízika išlo o infarkt.


Posledná rozlúčka s Ladislavom Fízikom bude 16. júna o 14.00 hodine na cintoríne vo Zvolene-Môťová.

Na úmrtie reagujú aj rómske osobnosti

 Klára Orgovánová

"Laco Fízik bol človek, na ktorého som sa mohla spoľahnúť, že so mnou bude čestne bojovať. Vyjadrujem úprimnú sústrasť jeho rodine."

 Peter Pollák

"Prišli sme o človeka, ktorý pre rómsku tému znamenal veľa. Česť jeho pamiatke. Loki phuv leske."



Kto bol Ladislav Fízik?

PhDr. Ladislav Fízik, PhD. sa narodil 19. augusta 1954 v Banskej Bystrici. V rokoch 1969 -1971 absolvoval na Lesníckom odbornom učilišti v Banskej Štiavnici odbor – lesiar. V štúdiu pokračoval v rokoch 1972-1974 na dvojročnej dôstojníckej škole v Holešove a v rokoch 1984 -1989 na Vojenskej politickej akadémii v Bratislave.

Ladislav Fízik pracoval v rokoch 1971-1972 ako lesník v Lesnom závode vo Zvolene. Od roku 1974 do roku 1990 pracoval na Federálnom ministerstve vnútra ČSSR. V roku 1990 začal podnikať. Bol predsedom klubu rómskych podnikateľov v SR. Založil Politické hnutie Rómov na Slovensku - ROMA, ktorého bol predsedom. Bol aj predsedom Strany rómskej koalície. Fízik bol poradcom bývalého šéfa národniarov Jána Slotu. V roku 2013 kandidoval na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. Bol zástupcom šéfky Ústavu rómskych európskych štúdií v Banskej Bystrici. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.