24.04.2019 SPRÁVY

Vláda schválila exekučnú amnestiu. Podľa B. Kollára je to podvod.

Staré exekúcie začaté pred 1. aprílom 2017 by sa mali ukončiť. Vyplýva to z návrhu zákona o ukončení niektorých exekučných konaní z dielne rezortu spravodlivosti, ktorý schválila vláda.

Stará exekúcia sa podľa návrhu zastavuje, ak uplynulo päť rokov od jej začatia a nezistil sa majetok, ktorý by stačil aspoň na úhradu trov exekúcie.

"Treba stále zdôrazňovať, že pohľadávka nezaniká, dlžoba nezanikne. Keď som ako občan nezaplatil zdravotnej poisťovni a dlžím jej s úrokmi tisíc eur, tak tých tisíc eur poisťovňa stále môže vymáhať," povedal minister spravodlivosti po rokovaní vládneho kabinetu.



Podľa opozičného poslanca Borisa Kollára ide o podvod. "Tento paškvil len administratívne zastaví všetky staršie exekúcie od 5 rokov, ale oni to nerobia pre ľudí, ale aby odbremenili súdy a háčik je v tom, že každý veriteľ, aj keď zastavenej exekúcie ju môže opäť podať a otvoriť," uviedol Kollár.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.