28.10.2019 SPRÁVY

VIDEO: Žijete v Anglicku? Zisťovali sme čo sa pre vás zmení po Brexite.

Európska únia odložila rozhodnutie o tom, ako dlho má trvať odklad vystúpenia Spojeného kráľovstva z EÚ. Únia o tom rozhodne tento týždeň. 

Veľvyslanci 27 členských štátov Únie, bez britského ambasádora, sa dohodli, že brexit naplánovaný na 31. októbra má byť odložený. Prebiehajú však stále rozhovory o tom, ako dlho by mal odklad brexitu trvať. Stretnutie veľvyslancov bude v pondelok alebo v utorok.



Najčastejšie sa skloňuje možnosť predĺžiť lehotu na vystúpenie Británie z EÚ o ďalšie tri mesiace, teda do konca januára 2020. O takto dlhé predĺženie úniu požiadala aj britská vláda. Jej premiér Boris Johnson však stále razí svoju verziu, že krajina musí z únie vystúpiť čím skôr.

Ako sa Brexit dotkne Slovákov, sme sa pýtali analytika portálu Euractiv.sk Radovana Geista.  



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.