16.10.2018 SPRÁVY

VIDEO: Vrahovia Róma z Trebišova dostali doživotie.

foto: ČTK
video: iDnes.cz

Krajský súd v Hradci Králové dnes poslal bývalých manželov za mreže na doživotie. Janákovci totiž plánovali tri vraždy. Jednu aj dokonali. 

Petra Janáková chladnokrvne zavraždila Evžena Bacsa, ktorý pochádza z Trebišova, dlhodobo ale žil v Česku. Zaoberal sa zbieraním historických mincí. Podľa sudcu išlo o popravu.

Podľa súdnej znalkyne obaja obžalovaní, čiže Petra Janáková a Jaroslav Janák trpia poruchou osobnosti. Ich myslenie je výrazne egocentrické a agresívne. Podľa znalkyne sú chladní a nemajú morálne zábrany.

Podľa štátnej zástupkyne, čo je u nás prokurátorka, mal súd dostatok dôkazov, aby mohol obvineným uložiť doživotné tresty.

Ako manželia zabili Evžena?

Evžen Bacso bol zberateľom historických mincí. Tak sa aj dostal do kontaktu s vrahmi. Podľa obžaloby koncom júla 2017 medzi 14.00 a 15.00 hodinou sa obvinení manželia spolu s nebohým nachádzali v ich motorovom vozidle. K vražde došlo medzi kukuričným poľom a železničnou traťou. Manželia aj preto dostali v Česku prezývku Kukuriční vrahovia.

"Jaroslav Janák šoféroval osobné motorové vozidlo. Poškodený E.B. sedel vedľa neho na sedadle spolujazdca a Petra Janáková sedela vzadu za poškodeným. Tak Petra Janáková vystrelila zo strelnej zbrane značky IZZARA, ráž 7,65 mm, ktorú dostala od obžalovaného Jaroslava Janáka," uviedol pre Gipsy Television hovorca Krajského súdu v Hradci Králové, Ján Kulhánek.

Žena muža usmrtila strelou zo zadu do hlavy. Evžen bol na mieste mŕtvy. Jaroslav Janák následne telo vytiahol z auta a odtiahol ho do kukuričného poľa, potom z miesta činu odišiel. Na druhý deň sa tam ale vrátil. Evženovi ukradol 34 tisíc českých korún, čo je v prepočte 1317 eur. Jeho mobilný telefón rozbil a zvyšné veci, ako zväzok kľúčov, doklady vyhodil na minimálne štyroch rôznych miestach. Podľa obžaloby dôvodom vraždy boli peniaze. 

 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.