28.05.2018 SPRÁVY

VIDEO: V Prahe začal svetový rómsky festival Khamoro!

foto: Slovo 21

Koncertom na Streleckom ostrove v Prahe začal včera večer festival rómskej kultúry Khamoro. Ide o 20. ročník tohto najväčšieho festivalu na svete. Podujatie otvorila slovenská speváčka Gitana a český raper Gipsy.cz.

Týždňovú prehliadku rómskej kultúry organizuje mimovládna organizácia Slovo 21. Súčasťou programu sú okrem hudby aj divadelné predstavenia, výstavy, módna prehliadka, konferencia o postavení rómskych žien v Európe či sprievod účinkujúcich v tradičných rómskych kostýmoch.

"Tento rok sme sa snažili urobiť resumé toho, čo sme urobili za posledných 20 rokov," povedala pre ČTK riaditeľka festivalu Jelena Silajdžić.

V pondelok večer v divadle Hybernia sa na jednom pódiu stretnú tri najväčšie hviezdy gypsy jazzu - Stochelo Rosenberg z Holandska, Angelo Debarre a Tchavolo Schmitt z Francúzska. Viac o programe nájdete TU.

Rozpočet festivalu je 6 miliónov českých korún, čo je viac ako 230 tisíc eur. Festival podporilo mesto Praha a Ministerstvo kultúry ČR.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.