11.09.2018 SPRÁVY

VIDEO: Štefan Vavrek zložil poslanecký sľub, nahradil Editu Pfundtner.

Národná rada má nového poslanca. Po odchode Edity Pfundtner (Most-Híd) na post štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti nastúpil do parlamentu náhradník Štefan Vavrek. V úvode 34. schôdze zložil ústavou predpísaný sľub a ujal sa mandátu.

"Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života,“ znie sľub. Poslanec ho potvrdzuje slovom „sľubujem“ a podpisom.

Vavrek bude pôsobiť v hospodárskom výbore, parlament je pre neho výzva aj záväzok. „Nastupujem v polovici volebného obdobia do rozbehnutého vlaku, ale verím, že mi budú kolegovia nápomocní,“ povedal. Nový poslanec, ktorý je Róm, chce v parlamente pôsobiť aj ako predĺžená ruka splnomocnenca vlády pre rómske komunity.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.