05.11.2017 SPRÁVY

VIDEO: Rómovia z Keceroviec sa k volebným urnám neponáhľali.

foto Gipsy Television

Obec Kecerovce bola súčasťou 5. volebného obvodu v Košickom kraji. Práve za tento obvod kandidovalo viacero Rómov.

Štáb Gipsy Televion sa v deň volieb, čiže v sobotu, vybral do obce Kecerovce, keďže tam Rómovia tvoria 92% zo všetkých obyvateľov. "Zatiaľ je slabá účasť. Možno ešte prídu, ale nevieme," povedala pre Gipsy Television členka tamojšej volebnej okrskovej komisie. 


V Rimavskej Sobote o voľby mali záujem!

"Všetko prebieha tak ako má, bez incidentov. Od rána tu pri okrsku hliadkujú policajti. Ľudia majú záujem voliť, účasť je dobrá," uviedol včera pre TASR podpredseda okrskovej volebnej komisie Jozef Horváth s tým, že voliči začali prichádzať hneď ráno a počas celého dňa.

Ako dodal ďalší miestny obyvateľ Tibor Bartoš, ľudia podľa jeho názoru prichádzajú voliť, pretože chcú zmenu. "Každý, ktorí sme tu teraz prišli a volíme, volíme preto, aby sa niečo pre nás robilo, aby to nebolo tak zaostalé ako doteraz," zdôraznil.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.