10.01.2020 SPRÁVY

VIDEO: Rómom, ktorí pomáhali pri havárii autobusu starosta Jasova pripraví zabíjačku.

Foto: Pravda/ Robo Hakl
Video: Marian Dorkin

Pri nedávnej havárii linkového autobusu, ktorý sa prevrátil priamo pri osade v Jasove, okamžite zasahovali členovia miestnej občianskej poriadkovej služby.

Na mieste bol ako prvý člen miestnej poriadkovej služby Samko. „Mojou povinnosťou bolo najprv zavolať na tiesňovú linku 112. Rozbili sme okná a vyslobodili ľudí, ktorí boli vo vnútri. Jedna pani bola zakliesnená, tak sme nadvihli autobus, pod ktorým mala ruku. Keď prišli hasiči, už boli všetci cestujúci vonku,“ povedal Samko pre denník Pravda.

Po nehode sa objavili obvinenia, že nehodu zavinili samotní Rómovia. Osada leží za Jasovom smerom na Medzev a tamojší obyvatelia musia chodiť po ceste, pretože popri nej nevedie chodník. Napokon sa zistilo, že vodič upadol do mikrospánku.

Starosta Jasova Marián Dzurik hovorí, že je len otázkou času, kedy na tomto úseku dôjde k ďalšej nehode, keďže je neprehľadný a nebezpečný. „Upozorňujem na to roky. V roku 2012 niekoľko metrov od nehody autobusu prišlo k tragickej nehode, pri ktorej zahynul chlapček. Na poldruhakilome­trovom úseku sa snažíme vybudovať chodník, do vypracovanie projektu investovala obec 70-tisíc eur. Denne týmto úsekom prejde najmenej päťsto školákov. Na ich bezpečnosť zatiaľ dohliadajú členovia miestnej občianskej poriadkovej služby,“ povedal Dzurik, ktorý je hrdý na členov hliadky a prisľúbil im aj odmeny. „Zároveň pripravujeme spoločnú zabíjačku,“ dodal Dzurik.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.