26.11.2017 SPRÁVY

VIDEO: R. Fico si vo fabrike odpracoval nočnú zmenu. Zarobil 70 eur.

Osemhodinovú pracovnú zmenu pri zváračke plastov dnes v noci absolvoval premiér Robert Fico. Vo firme IAC Group v logistickom parku v Lozorne takto vyjadril rešpekt voči tisíckam ľudí, ktorí pracujú v noci. 

"Berte to odo mňa ako prejav tej najhlbšej solidarity voči ľuďom, ktorí pracujú v noci," uviedol predseda vlády Robert Fico.

Na Slovensku máme najvyšší podiel ľudí, ktorí pracujú v noci spomedzi všetkých členských štátov Európskej únie. Je to približne 240 000 ľudí. Práve preto vláda navrhuje zvýšenie niektorých príplatkov pre zamestnancov. "Sú aj firmy, ktoré stále poskytujú príplatok za nočnú len vo výške 0,5 eura za hodinu. Navrhujeme zvýšenenie toho príplatku na 1,38 eura. Rovnako navrhujeme zvýšenie príplatku za sobotu a nedeľu," uviedol Robert Fico.

Svoju pracovnú zmenu začal premiér školením bezpečnosti pri práci a krátkou inštruktážou o činnosti, ktorú mal vykonávať. Jeho úlohou následne bolo zváranie plastov na vnútorný obklad dverí v aute.

Pracovná zmena trvala osem hodín, od 22.00 do 06.00 hod. Počas nej premiér vyrobil 497 zvarkov. Po práci poďakoval vedeniu firmy aj spolupracovníkom. "Mal som niekoľko cieľov dnes v noci - v prvom rade prejaviť solidaritu s ľuďmi, ktorí v noci pracujú. Po druhé nechcel som nič pokaziť, žiadny stroj - to sa mi takisto podarilo. A na základe takej dobrovoľnej práce som chcel aj niečo urobiť," dodal premiér.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.