24.05.2017 SPRÁVY

VIDEO: Policajtov mali privolať k šarvátke. Nakoniec zbili všetkých.

zdroj: ERCC

Incident sa stal ešte 16. apríla v obci Zborov v bardejovskom okrese. Políciu do tamojšej osady privolali údajne pre šarvátku, ktorá sa mala odohrať medzi samotnými Rómami.

Na videu, ktoré zverejnilo Európske centrum pre práva Rómov, je však vidieť, že policajti bijú obuškami ľudí, ktorí nekladú odpor. Jeden z mužov zákona dokonca sotil do staršej ženy, ktorá následne spadla na zem. 

Policajný prezident Tibor Gašpar uviedol pre RTVS, že video poslal inšpekcii Ministerstva vnútra, aby preverila zásah policajtov. 

„Viaceré z tých zákrokov sa mi zdajú zjavne neprimerané. Na môj podnet som video preposlal na policajnú inšpekciu, ktorá okamžite začne konanie, aby sa celý zásah vyšetril,“ uviedol Gašpar pre RTVS.

Rektorka Policajnej akadémie: Zásah bol neprimeraný!

Gipsy Televsion oslovila rektorku Policajnej akadémie Luciu Kurilovskú. "Tak ako bolo video zverejnené sa tam javia viaceré skutočnosti ako nie adekvátne," uviedla šéfka Policajnej akadémie pre Gipsy Television.

Policajti podľa Kurilovskej môžu použiť donucovacie prostriedky čiže aj obušok avšak voči tým, ktorí kladú aktívny odpor. "Na tom videu sa zdá, že zasahujú aj voči osobám, ktoré vôbec nie sú zúčastnené na určitých výtržnostiach, respektíve nekladú žiaden odpor," dodala Kurilovská.

Policajný prezident Tibor Gašpar by sa k zásahu policajtov mal vyjadriť vo štvrtok na tlačovej besede. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.