06.09.2018 SPRÁVY

VIDEO: Od ženy, ktorú priviezla záchranka do nemocnice žiadali 10 eur. Jej syn poplatok odmietol zaplatiť.

video: P. Mirga

Peter Mirga z Rakús zverejnil na sociálnej sieti sporné video. Mladík totiž tvrdí, že zdravotná sestra z interného oddelenia nemocnice v Kežmarku si údajne neopodstatnene pýtala od jeho matky 10 eurový poplatok za vyšetrenie.

Peter Mirga tvrdí, že v čase keď k nim domov prišla rýchla zdravotná pomoc, zdravotníci urobili jeho matke EKG vyšetrenie. Podľa jeho slov sa zhodli, že ju treba previesť na interné oddelenie do nemocnice v Kežmarku.

"Akonáhle mama vstúpila do interného oddelenia, bez akýchkoľvek vyšetrení sestra z kežmarskej nemocnice pýtala od nej 10 €, pričom ani nevedela či pacientka bude hospitalizovaná alebo či po odborných vyšetreniach bude prepustená," napísal Peter Mirga na sociálnej sieti.


Nespokojný syn tvrdí, že ak jeho matku do nemocnice priviezla záchranka, 10 € poplatok jej nemôže byť účtovaný. "Ďalšia zarážajúca a zaujímavá vec je, že pred mojou mamou bola pacientka nerómka, tak isto prevezená RZP-čkou. Po prepustení zaplatila len 2 €. Je to nepochopiteľné prečo moja mama mala zaplatiť 10 €," dodal Mirga.

Podľa medializovaných informácií 10 eurový poplatok má uhradiť len ten, kto príde na urgentný alebo centrálny príjem s ľahkým zdravotným stavom, čiže ak nie je v ohrození života. Ak však je, vtedy pacient musí zdravotníckemu zariadeniu zaplatiť len dve eurá.

Ako je to však v tomto prípade zisťujeme priamo na ministerstve zdravotníctva. Článok preto budeme aktualizovať.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.