08.02.2019 SPRÁVY

VIDEO: Mazurek pre prezidentské voľby zavádza o Rómoch?

foto, video: M. Z.

Keďže sa blížia prezidentské voľby, Ľudová strana naše Slovensko sa aktivizuje. Nakrúca burcujúce videá, ktorými sa snaží zaujať voliča. Takéto video nakrútil nielen Marián Kotleba, ktorý chce byť prezidentom SR, ale najnovšie aj Milan Mazurek. 

"Nie je tomu ani mesiac, čo všetky médiá obletela správa o tom, ako osadníci pri Spišskom Štvrtku v priebehu niekoľkých rokov zničili domy, ktoré im postavili úplne zadarmo," tak začína rozoprávať vo videu Kotlebov poslanec Milan Mazurek. 

Mazurek vo videu taktiež poukazuje na návrh zákona z dielne Obyčajný ľudí a nezávislých osobností. "Na schôdzu NR SR predložil Matovič zákon, podľa ktorého by boli deti osadníkov prijímané do škôlok prednostne pred deťmi slušných ľudí, a naviac by mali škôlku až na tri roky úplne zadarmo," povedal Mazurek.



Podľa Milana Mazureka Rómovia z obce Soľ a Čaklov dostali zadarmo domy. "V obciach Soľ a Čaklov na východe Slovenska zase asociálom postavili z našich daní celé nové ulice plné útulných domčekov," uviedol Mazurek.

Video, ktoré poslanec zverejnil na sociálnej sieti má viac ako 4 tisíc zdieľaní. Na Mazureka sa však zniesla vlana kritiky. "Byty sú postavené z peňazí z eurofondov, za ktoré sa platí nájom a nájomníci sa museli podieľať na ich výstavbe. Takže nie sú zadarmo, prestaňte zavádzať a overte si najprv skutočnosti, až potom môžte niečo vyhlasovať," reagovala Anna Kroková.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.