21.09.2017 SPRÁVY

VIDEO: Gondolán oslávil životné jubileum. Hviezdy spievali jeho piesne!

foto: Česká televízia

Hudobná legenda, Antonín Gondolán oslávil 75 narodeniny. Pri tejto príležitosti mu jeho dlhoročný kamarát, známy hudobník Ondřej Havelka, zorganizoval v Prahe koncert, ktorého sa zúčastnilo množstvo speváckych hviezd.

Medzi hosťami nechýbala Monika Bagárová, Ján Bendig, Martina Balogová, ktorú si ľudia môžu pamätať z českej Superstar z pred 13-tich rokov.

Na pódiu nechýbal ani Gondolánov syn Filip, slovenský spevák Tomáš Botló, hudobník a spevák Milan Kroka a ďalší umelci. 

Antonín Gondolán sa narodil 13. júna 1942 v slovenskej dedine Brutovce pri Spišskom Podhradí. Osudné stretnutie, ktoré ako 15-ročnému Antonínovi Gondolánovi úplne zmenilo život sa pätnásťročného, sa odohralo vo Vrchlabí. 

"Pri jednej príležitosti, kde hosťoval orchester Gustáva Broma, tak som sa tam objavil, otec mi dal kontrabas, ja som zahral maličké sólo a naozaj som vzbudil pozornosť. V tom čase pán Brom prišiel k môjmu otcovi a bolo by vhodné spomenúť, že pán Brom ma chcel kúpiť. Môj otec sa držal veľmi dobre a povedal mu, že už dávno nepredáva svoje deti, ale pokiaľ sa pán Brom o mňa postará vo všetkom, bude pre mňa potešením hrať v takom vynikajúcom orchestri. To sa stalo," povedal Antonín Gondolán v rozhovore pre portál osobnosti.cz.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.