19.02.2019 SPRÁVY

VIDEO: Chatrče, jedna pumpa, chýbajúce chodníky a cesty. Poďte sa pozrieť do trebišovskej osady.

V trebišovskej osade žije asi štyri a pol tisíc Rómov. Ľudia tam žijú v domoch, bytovkách i v unimobunkách.

Ľudia, ktorí žijú v trebišovskej osade bývajú v buď v bytovkách, rodinných domoch alebo v unimobunkách. Tamojší obyvatelia sa však sťažujú, že aj keď za ne platia mesačné nájomné, unimobunky sú vraj v dezolátnom stave.

Niektorí obyvatelia tamojšej osady majú doma vodu, ale značná časť týchto ľudí využíva studňu. Ľudia sa však sťažujú, že celej osade slúži len jedna výdajňa vody. 



Dlhodobým problémom v trebišovskej osade sú nevybudované cesty. Ľudia sa preto sťažujú, že pre blato sú stále špinaví. V osade sa tiež nevedia zbaviť problému s nahromadeným komunálnym odpadom, za čo si ľudia môžu aj sami.

Mesto má, podľa jeho hovorkyne záujem riešiť problémy v tamojšej osade. Aj preto uvažuje o výstavbe nového bývania pre tých, ktorí žijú v katastrofálnych podmienkach.

Viac v reportáži Róberta Hamburgbadža 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.