06.10.2018 SPRÁVY

VIDEO: Českí Rómovia odkazujú prezidentovi Zemanovi, aby si dal pár faciek. Urazil nás!

foto: info.cz

Pezident Miloš Zeman trvá na svojich výrokoch o nezamestnaných Rómoch. V reakcii na stovky fotografií z pracovného prostredia, ktoré začali Rómovia zverejňovať na Facebooku, uviedol, že ide o iniciatívu desatiny rómskej populácie. 

Proti Zemanovým slovám sa ohradila organizácia Romea. Podľa Moniky Mihaličkové údaje ukazujú, že veľká časť Rómov pracuje a väčšinu nezamestnaných v Česku netvorí.

"V deň volieb opäť klamal, keď tvrdil, že 90 percent Rómov v Českej republike nepracuje," uviedla pre Gipsy Television bývalá rómska poslankyňa a pracovníčka organizácie Romea, Monika Mihaličková.

Podľa nej je zo 120 tisíc Rómov z chudobných lokalít asi 75 tisíc v ekonomicky aktívnom veku az nich podľa zistení z roku 2015 prácu nemalo asi 50 tisíc. Na konci roka 2015 evidovali úrady práce 453 100 nezamestnaných, tento rok v auguste ich bolo 230 500. Podľa Mihaličkovej je z počtov jasné, že väčšina nezamestnaných Rómovia nie sú.

Zeman by si mal dať pár faciek!

"Pán prezident Zeman, by sa mal postaviť pred zrkadlo, pozrieť sa sám sebe do očí a dať si pár faciek zato, že sa obklopuje xenofóbiou a populistami a že v českej republike urazil státisíce Rómov vrátane ich detí," dodala pre Gipsy Television Mihaličková.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.