15.11.2018 SPRÁVY

VIDEO: Amnesty International opäť kritizuje Slovensko pre Rómov!

ilustračné foto

Amnesty International Slovensko opäť kritizuje Slovensko. Dôvodom s Rómovia!

Amnesty International opäť kritizuje Slovensko pre nezlepšujúci sa problém segregácie rómskych žiakov.

"Ak deti nemajú prístup k rovnakému vzdelávaniu a sú neproporčne zaraďované do špeciálnych škôl, prípadne sú v čisto rómskych školách, tak jednoznačne ide o negatívny jav, ktorý im kazí vyhliadky do budúcnosti," uviedol pre Gipsy Television Rado Sloboda, riaditeľ Amnesty International Slovensko.

Amnesty International kritizuje Slovensko aj pre prípad policajnej razie v Moldave nad Bodvou. Policajti, ktorí mali spôsobiť Rómom zranenia neboli podľa ľudskoprávnej organizácie potrestaní. Naopak šiesti Rómovia čelia obvineniu z krivej výpovede, za čo im hrozí trest. Prípadom sa zaoberá košický súd. "Tento prípad je pomerne absurdný," dodal Sloboda pre Gipsy Television.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.